Υπουργείο Παιδείας: Μέχρι το τέλος του μήνα, το 90% των προσφυγόπουλων θα πηγαίνουν σχολείο

Υπουργείο Παιδείας: Μέχρι το τέλος του μήνα, το 90% των προσφυγόπουλων θα πηγαίνουν σχολείο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Μέχρι το τέλος του μήνα το 90% των προσφυγόπουλων, ηλικίας 6 έως 15 χρόνων, θα πηγαίνουν σχολείο, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας σε επιστημονικό συμπόσιο που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ).

Ο κ.Παντής στον χαιρετισμό του, στο συμπόσιο που είχε θέμα "Εκπαίδευση προσφυγοπαίδων: τρέχοντα ζητήματα και προτάσεις", έκανε επίσης λόγο για "προβλήματα που δημιουργήθηκαν από ομάδες που παίζανε πάνω στις φοβίες των γονιών".


Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στην απουσία σχολικών αιθουσών για φοίτηση σε πρωινή ζώνη και στη "μη πρόβλεψη συστηματικής καμπάνιας ενημέρωσης", γύρω από την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.


Για την αίσθηση του προσωρινού που βιώνουν όλοι οι πρόσφυγες και στις δυσκολίες που αυτή συνεπάγεται,ως προς την ένταξη στην εκπαίδευση, μίλησαν στη συνέχεια οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συμπόσιο. "Δεν έχουμε τις κανονικότητες της τυπικής εκπαίδευσης", είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Μαυρομμάτης.


Σημειώνεται, ότι το ΕΠΑΔΙΠΕ αποτελεί επιστημονικό φορέα που από το 2008 αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα, σε πανελλήνιο επίπεδο, στο πεδίο της διαπολιτισμικής παιδείας και της σχολικής εκπαίδευσης, εδρεύει στο ΑΠΘ και οι δράσεις του τελούν υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM