Αχτσιόγλου: Είμαι θετική για σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει το θέμα με τα μπλοκάκια

Αχτσιόγλου: Είμαι θετική για σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει το θέμα με τα μπλοκάκια Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

 Θετική στην πρόταση βουλευτών για τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα με τα μπλοκάκια, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που συζητά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων.

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ακόμα ότι από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί, προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσουν λιγότερα. Όπως είπε, θα πληρώσουν 170 ευρώ τον μήνα ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους.

 «Το πρόβλημα χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και τόνισε ότι, τόσο με την πρώτη εγκύκλιο που είχε πρόβλημα όσο και με τη δεύτερη εγκύκλιο που βγήκε σήμερα, το πλαίσιο εισφορών ελάφρυνε τον εργαζόμενο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM