Στο δικαστήριο η υπόθεση του πρόσφυγα που στράφηκε εναντίον του Facebook για τη selfie με την Μέρκελ

Στο δικαστήριο η υπόθεση του πρόσφυγα που στράφηκε εναντίον του Facebook για τη selfie με την Μέρκελ Facebook Twitter
0

Γερμανικό δικαστήριο εξετάζει σήμερα στην πρώτη ακροαματική διαδικασία την υπόθεση ενός σύρου πρόσφυγα, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να αφαιρέσει όλες τις αναρτήσεις και τα φωτομοντάζ που τον συνδέουν με εγκλήματα και ένοπλες επιθέσεις και τον παρουσιάζουν ως "τρομοκράτη" ή εγκληματία.


Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν μια φωτογραφία που δείχνει τον 19χρονο από την Δαμασκό Ανάς Μονταμάνι να βγάζει μια selfie με την καγκελάριο Mέρκελ τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη συνοικία Σπαντάου του Βερολίνου.


Στη συνέχεια η φωτογραφία του ανέβηκε στο Facebook σε ανώνυμους λογαριασμούς μαζί με αναρτήσεις που ανέφεραν ψευδώς ότι ο 19χρονος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016 και για την πυρπόληση ενός άστεγου τον Δεκέμβριο από έξι μετανάστες σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο.

Στο δικαστήριο η υπόθεση του πρόσφυγα που στράφηκε εναντίον του Facebook για τη selfie με την Μέρκελ Facebook Twitter


Η υπόθεση παρακολουθείται στενά καθώς η Γερμανία ετοιμάζει νομοθεσία για να υποχρεώσει την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να απομακρύνει "τη ρητορική του μίσους" από τις σελίδες της εντός 24ωρου διαφορετικά θα της επιβάλλονται πρόστιμα.


Εδώ και μήνες το Facebook υφίσταται έντονες επικρίσεις στη Γερμανία που αφορούν τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων --την οποία το δίκτυο δεσμεύτηκε πρόσφατα να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά-- και τη διάδοση ρατσιστικών και αντισημιτικών θέσεων.


"Κάποιοι άνθρωποι επιχειρούν να αμαυρώσουν τη φήμη των προσφύγων σαν εμένα και χρησιμοποιούν το Facebook για να διασπείρουν μίσος εναντίον μας", είπε ο Μονταμάνι τηλεφωνικώς στο Reuters από το Βίρτσμπουργκ.


Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει δύο δυσφημιστικές αναρτήσεις που επισήμανε ο δικηγόρος του Μονταμάνι αλλά δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο το υλικό που σχετίζεται με τις φωτογραφίες. "Έχουμε ήδη άμεσα μπλοκάρει την πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχει με σαφήνεια αναφερθεί σε εμάς από τους νομικούς εκπροσώπους του κ. Μονταμάνι, επομένως δεν θεωρούμε ότι οι νομικές ενέργειες εδώ είναι απαραίτητες ή ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να επιλυθεί η κατάσταση", δήλωσε.


"Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στους νομικούς εκπροσώπους του κ. Μονταμάνι σε σχέση με όποιο άλλο ζήτημα τους ενδιαφέρει", πρόσθεσε.
Ο δικηγόρος του Μονταμάνι δήλωσε στο Ιnforadio ότι οι περιορισμοί του Facebook ως προς το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι αντιφατικοί. "Το γυμνό απαγορεύεται, αλλά η ρητορική μίσους μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες", είπε ο Τσαν-τζο Σουν.


Το Facebook απάντησε ότι ζήτησε από τον Μονταμάνι και τους δικηγόρους του να επισημάνουν τις αναρτήσεις και το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να συνιστούν δυσφήμιση και υπογράμμισε την πρόθεσή του να εξετάσει τη καθεμία ξεχωριστά."Μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να το πράξουν παρότι εμείς τους δώσαμε σαφείς οδηγίες ως προς τις ακριβείς πληροφορίες που απαιτούμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Μια ανάρτηση που υπάρχει ακόμη στο Facebook δείχνει τον Μονταμάνι να βγάζει σέλφι με την Μέρκελ με φόντο έναν φλεγόμενο άστεγο σε έναν σταθμό του μετρό στο Βερολίνο και τη λεζάντα: "Επομένως μία 'ψυχρή χώρα' επιτέλους έχει ζέστη από κάτω της".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM