Ενισχύονται τα μπλόκα στο Αίγιο, αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στην Αχαΐα

Ενισχύονται τα μπλόκα στο Αίγιο, αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στην Αχαΐα Facebook Twitter
0

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.

 Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και στον 'Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας, ενώ στην Ηλεία οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

 Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο γραμματέας του συλλόγου αγροτών δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, αναφέρθηκε αρχικά στην συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, λέγοντας ότι «οι θέσεις του υπουργείου είναι συγκεκριμένες, δεν δέχονται την άλλη άποψη και πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

  «Εμείς μετρήσαμε δυνάμεις και έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο, γιατί πλέον τα πράγματα δεν είναι απλά» είπε ο Δημήτρης Φλίγγος, σε ό,τι αφορά τη στάση των αγροτών, και εξήγησε: «Είναι τέτοια η επιβάρυνση που θα δεχθούμε, που καθιστά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μη βιώσιμες. Έτσι κρίναμε, ότι μία κινητοποίηση για να είναι σωστή θα πρέπει να έχει μία συμμετοχή, με τουλάχιστον 250 αγροτικά μηχανήματα. Επειδή λοιπόν οι δυνάμεις που είχαμε χθες δεν πιάνουν αυτό τον στόχο και σε μία κίνηση από την δική μας πλευρά να θέσουμε τους συναδέλφους μας προ των ευθυνών τους, αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων, μήπως και καταφέρουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν ορισμένα πράγματα. Έτσι, σε δύο τρεις ημέρες ανάλογα με την ανταπόκριση από τον κόσμο, ενδέχεται να κατεβάσουμε ένα δυναμικό μπλόκο».

 Σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών, ο Δημήτρης Φλίγγος ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Εάν εξαιρέσουμε τα αιτήματα που είναι κοινά από όλους τους αγρότες, η δυτική Αχαΐα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως το αίτημα της επέκτασης της διώρυγας του φράγματος του Πηνείου, γιατί θα αρδεύσει επιπλέον 150.000 στρέμματα με ότι αυτό σημαίνει για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και το κόστος της καλλιέργειας». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Φλίγγος, «το συγκριμένο έργο βρίσκεται στη φάση της χρηματοδότησης της μελέτης». 

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιγιάλεια, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ελήφθη απόφαση «ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου από δίωρος κάθε απόγευμα να γίνει τρίωρος και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00».

Επίσης, πρόσθεσε ότι η νέα κινητοποίηση θα ξεκινήσει από την Κυριακή, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αποκλεισμός υπηρεσιών αποκλεισμού υπηρεσιών.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών ανακοίνωσε ότι έπειτα από σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών από όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, αποφασίστηκε η δημιουργία δύο μπλόκων. Το πρώτο θα είναι στον κόμβο Κεφαλόβρυσου της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και το δεύτερο στον 'Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Επίσης, στις 12το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου.

Στην Ηλεία, αποφασίστηκε από τους αγρότες να συνεχιστεί ο δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών Πύργου στο Λατίφι της Αμαλιάδας, από τις 11:00 έως τις 13:00. Όμως, σε πρώτη φάση το κλείσιμο του δρόμου θα γίνεται ανά δύο ημέρες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM
Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM