Έσπεν Άιντε: Yπάρχει ελπίδα για μία ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο

Έσπεν Άιντε: Yπάρχει ελπίδα για μία ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο Facebook Twitter
Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρτ Άιντε (ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)
0

Οι εναρκτήριες δηλώσεις, που έγιναν χθες στη διάσκεψη της Γενεύης, «μετέφεραν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας ότι αυτή η μακροχρόνια διένεξη μπορεί τώρα να λήξει και ότι θα μπορέσει να υπάρξει μία ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος με μία διευθέτηση για την ασφάλεια που να είναι κοινά αποδεκτή από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.


Μιλώντας το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, ο κ. Άιντε σημείωσε ότι «υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και υπάρχει η θέληση για αυτό».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως «η Τουρκία θα βρίσκεται για πάντα στην Κύπρο», ο κ. Άιντε απάντησε πως έγιναν κάποιες συζητήσεις την Πέμπτη, όχι επί της ουσίας, οι οποίες μπορεί να προκάλεσαν μία αντίδραση, προσθέτοντας πως δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαδικασία. «Αλλά το σημειώνουμε αυτό (τη δήλωση Ερντογάν)», ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM