Ιταλία: Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες ανοικτά της Λιβύης

Ιταλία: Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες ανοικτά της Λιβύης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Περίπου 800 μετανάστες φορτωμένοι σε λαστιχένιες και ξύλινες βάρκες διασώθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, καθώς διακινητές με έδρα τη Λιβύη εκμεταλλεύθηκαν τη βελτίωση του καιρού εν μέσω του χειμώνα.


Το σκάφος Diciotti του ιταλικού λιμενικού σώματος και δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, το Aquarius και το Golfo Azzurro, έσπευσαν να διασώσουν τους επιβαίνοντες στις συνολικά έξι βάρκες σε διεθνή ύδατα, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, διευκρίνισε το ιταλικό ΛΣ, το οποίο συντονίζει τις επιχειρήσεις αυτές.


Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της SOS Méditerranée, την Τετάρτη διασώθηκαν 26 άνθρωποι από ένα ξύλινο σκάφος, κυρίως Νιγηριανοί, ενώ 123 σώθηκαν από μια λαστιχένια βάρκα σήμερα.


Έπειτα από πολλές ημέρες θαλασσοταραχής, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν μετά το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται να παραμείνουν ήπιες μέχρι και αύριο.


Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αναμένεται άλλη μια «μακρά χρονιά» και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως «η κατάσταση θα βελτιωθεί».


Η Ιταλία υποδέχθηκε πέρυσι 181.000 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως υπηκόους κρατών της Αφρικής, έναν αριθμό δίχως ιστορικό προηγούμενο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM