Συμβούλιο της Ευρώπης: Αντισυνταγματικές οι διώξεις στην Τουρκία

Συμβούλιο της Ευρώπης: Αντισυνταγματικές οι διώξεις στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Οι διώξεις χιλιάδων δασκάλων, αστυνομικών, στρατιωτικών και δημόσιων λειτουργών από την τουρκική κυβέρνηση, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα επιτροπή νομικών εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση προχωρούν πέραν αυτού που επιτρέπεται από το τουρκικό Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είναι γνωστοί ως η Επιτροπή της Βενετίας.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως «η μέθοδος της αποκάθαρσης του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM