De Standaard: Το Βέλγιο αποσύρει όλους τους εμπειρογνώμονες από τα ελληνικά νησιά

De Standaard: Το Βέλγιο αποσύρει όλους τους εμπειρογνώμονες από τα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων φέρεται να αποφάσισε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν, με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το κεντρικό πρωτοσέλιδο, της σημερινής έκδοσης της ολλανδόφωνης εφημερίδας «De Standaard» υπό τον τίτλο «Ο Φράνκεν παίρνει πίσω τους ειδικούς για θέματα ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ειδικότερα ότι μέχρι πριν λίγες μέρες εργάζονταν δεκάδες Βέλγοι εμπειρογνώμονες στα ελληνικά νησιά, αλλά από την περασμένη εβδομάδα έχουν όλοι τους κληθεί να επιστρέψουν στο Βέλγιο γιατί η κατάσταση στα ελληνικά νησιά πάει «από το κακό στο χειρότερο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε επιστολή του προς τον Γ. Μουζάλα, ο Βέλγος υφυπουργός εκφράζει τον φόβο ότι «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί».

Για τον λόγο αυτό ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη, ένα σχέδιο ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Ο 38χρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στην βελγική κυβέρνηση.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του, τον Οκτώβριο του 2014, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία του στα ενενηκοστά γενέθλια του Βέλγου φιλοναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής Μπόμπ Μας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM