Ο Πάπας αρνείται να σχολιάσει την εκλογή Τραμπ

Ο Πάπας αρνείται να σχολιάσει την εκλογή Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να σχολιάσει σε σημερινή του συνέντευξη την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία λέγοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για τις επιπτώσεις που έχουν στις ζωές των φτωχών οι επιλογές των πολιτικών.

 

Κληθείς να εκφράσει την άποψή του για τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, ο ποντίφικας δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: "Δεν κρίνω τους ανθρώπους και τους πολιτικούς, θέλω μόνο να κατανοώ τον πόνο που προκαλεί η συμπεριφορά τους στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους".

 

Ο πάπας δήλωσε ακόμη ότι σήμερα ανησυχεί περισσότερο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: "Πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη που διχάζουν".

 

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, ο πάπας είχε υπαινιχθεί ότι η θέση του Τραμπ σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία περιελάμβανε και προεκλογική του δέσμευση για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ώστε να μην εισέρχονται παράνομοι μετανάστες, "δεν ήταν χριστιανική".

 

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του πάπα δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για προσωπική επίθεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM