Η Τζιά Τζιά, το γηραιότερο πάντα σε αιχμαλωσία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 38 ετών

Η Τζιά Τζιά, το γηραιότερο πάντα σε αιχμαλωσία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 38 ετών Facebook Twitter
Tα τελευταία γενέθλια της Τζια Τζια
0

Η Τζιά Τζιά, το μεγαλύτερο σε ηλικία γιγάντιο πάντα σε αιχμαλωσία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 38 ετών σε πάρκο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν οι αρχές του πάρκου.


Οι υπεύθυνοι του πάρκου κατέφυγαν στην ευθανασία σήμερα, αφού η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορούσε πια να βαδίσει.


Η Τζιά Τζιά γεννήθηκε ελεύθερη το 1978 στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας και δόθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας στην κινεζική κυριαρχία.

Η Τζιά Τζιά, το γηραιότερο πάντα σε αιχμαλωσία, πέθανε σήμερα σε ηλικία 38 ετών Facebook Twitter


Σύμφωνα με το Ocean Park όπου ζούσε, το πάντα δεν τρεφόταν τις τελευταίες ημέρες και είχε χάσει πολύ βάρος. «Είχε αδυνατίσει τόσο που για ηθικούς λόγους και για να μην υποφέρει, οι κτηνίατροι του υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης και του Ocean Park δέχθηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα συνέβαινε μια μέρα, αλλά σήμερα είναι μία ημέρα θλίψης για όλους εμάς στο πάρκο, ιδιαίτερα για εκείνους που την φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η Τζιά Τζιά, το όνομά της σημαίνει «Υπεροχή», γιόρτασε τα 37 της χρόνια τον Ιούλιο 2015. Το δώρο της ήταν μία σύνθεση από πάγο και χυμούς φρούτων με το νούμερο 37.


Σύμφωνα με την οργάνωση WWF, λιγότερα από 2.000 πάντα απομένουν σε συνθήκες ελευθερίας. Απειλούνται με εξαφάνιση έχοντας χάσει το ήμισυ του φυσικού, δασικού, ζωτικού τους χώρου ανάμεσα στο 1974 και το 1989.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM