Ξεπέρασε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

Ξεπέρασε τα 50 δολάρια το πετρέλαιο Facebook Twitter
1

Οι τιμές του πετρελαίου κρατήθηκαν σε επίπεδα άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι, σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις ενδείξεις ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη τους, στον πετρελαϊκό τομέα.

 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 50,44 δολάρια το βαρέλι (η πρώτη καταγραφή τους, άνω των 50 δολαρίων από τις 24 Ιουνίου) ενώ η θετική δυναμική διαμόρφωσης των τιμών έφτασε μέχρι τα 50,50 δολάρια το βαρέλι.

 

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 52,57 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 6 σεντς.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μεσα σε ενα μολις χρονο η τιμη του πετρελαιου κατερρευσε απο τα 120 δολλ.στα 30.Ητοι πτωση κατα 75 % !!Τωρα ακολουθει μια ανοδικη πορεια,αφου ξεπερασε ηδη τα 50 δολλ.Ως ποσοστο,βεβαια,η αυξηση απο το κατωτατο σημειο ειναι κοντα στο...75 % !!!Οι "νομοι της αγορας" οι οποιοι και ρυθμιζουν τις τιμες των αγαθων μεσα σε μια πληρως απελευθερωμενη παγκοσμια οικονομια ειναι αυτοι της προσφορας και της ζητησης.Οι αυξομειωσεις των τιμων θεωρητικα θα επρεπε να ειναι αντιστοιχες των αυξομειωσεων προσφορας και ζητησης.Τα προηγουμενα χρονια αυξηθηκε η μειωθηκε η προσφορα,η η ζητηση,κατα 75 % ; Δεν νομιζω !! Αμφιβαλλω αν η μεταβολη ηταν 7,5 %.....Γνωριζω οτι η απολυτη αυτη αναντιστοιχια εγιναν αποπειρες να "εξηγηθει"με διαφορες"αναλυσεις" ορισμενες απο τις οποιες αγγιζαν τα ορια της μεταφυσικης.Η ουσια ,ομως,παραμενει η ιδια.Μια ζωτικης σημασιας πρωτη υλη παρουσιαζει διακυμανσεις τιμης ταξης μεγεθους ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣ απο αυτες της προσφορας και της ζητησης.Διερωτωμαι τι θα απαντουσε ο μακαριτης John Maynard Keynes εαν του ετιθετο το ερωτημα αυτο.Ισως : "Εγω ειμαι οικονομολογος.Συνεπως δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να απαντησω σε ερωτηματα των οποιων η απαντηση ειναι προφανες οτι θα πρεπει να ειναι ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ".