Πεδίο μάχης η "Ζούγκλα" του Καλαί - Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και διαδηλωτές

Πεδίο μάχης η "Ζούγκλα" του Καλαί - Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και διαδηλωτές Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και προσφύγων και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών, έξω από τη «Ζούγκλα του Καλαί», τον τεράστιο καταυλισμό όπου στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκαναν γνωστό οι γαλλικές αρχές.


Οι αστυνομικοί έκαναν επιπλέον χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον του πλήθους.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ η νομαρχία του Πα ντε Καλαί είχε απαγορεύσει αυτήν την εβδομάδα αυτή τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε να διαλύσει έως το τέλος του έτους.


Περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες και 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα κάτω από μια γέφυρα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και την απόφαση των αρχών να τον εκκενώσουν.


Τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους μετανάστες επιχειρώντας να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό την ώρα που ακτιβιστές πέταγαν πέτρες εναντίον τους.


Κατά τη διάρκεια των ταραχών, ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επίσης τραυματίστηκε ελαφρά από μια «πέτρα που είχε το μέγεθος ενός μήλου» όπως είπε ο ίδιος.


Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση άλλων 150 διαδηλωτών, που έφυγαν από το Παρίσι σήμερα με 4 λεωφορεία, από τα διόδια που βρίσκονταν σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Καλαί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM