Και "υπογενικό" κατώτατο μισθό προτείνει η επιτροπή για τα εργασιακά

Και "υπογενικό" κατώτατο μισθό προτείνει η επιτροπή για τα εργασιακά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

«Ακραίο παίκτη, που δεν μπορούμε να πείσουμε», χαρακτήρισε το ΔΝΤ ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι «η λογική μας είναι να το απομονώσουμε» και ευελπιστώντας ότι το Ταμείο δενξ θα επιμείνει στα εργασιακά.

 «Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής σοφών» είπε ο υπουργός μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι, υποστηρίζοντας ακόμη ότι δεν θα ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, παρά τις ενστάσεις του ΔΝΤ. «Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, αυτό έχει κλείσει, στο πλαίσιο της α’ αξιολόγησης» συμπλήρωσε.

 «Προσπαθούμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα βελτιώνει τη θέση του 90% των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα δουν μείωση των εισφορών τους», είπε.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συζητούν για το επίπεδό του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι κοινωνικοί εταίροι να συμφωνήσουν σε μια αύξηση σε επίπεδο εθνικής συλλογικής σύμβασης. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το όριο του κατώτερου μισθού θα αυξηθεί ή θα μειωθεί, ο υπουργός δήλωσε ότι «μόνο επάνω μπορεί να πάει».

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, εκτός από τον κατώτατο μισθό τον οποίο προτείνεται να καθορίζουν οι κοινωνικοί εταιροι και να αποφασίζεται από επιτροπή, προτείνει ακόμη η καθιέρωση ενός υπο-γενικού κατώτατου μισθού, κάτω δηλαδή από τον κατώτατο για νέους κάτω των 25 ετών και χωρίς εργασιακή εμπειρία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM
Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
1. Ακραίο παίκτη, που δεν μπορούμε να πείσουμε2. Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του 3. Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συζητούν για το επίπεδό του Από το "δε πα να λε το δουνουτού ότι θέλει", "απομονώσαμε το δουνουτού" ή "τα εργασιασκά είναι κόκκινη γραμμή", προετοιμάζουμε το πόπολο για ένα ακόμα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. =====