Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια

Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια Facebook Twitter
0

Τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη του, κυρίως όμως την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

"Πρόκειται για πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα. Σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλη μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων. "Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες" τονίζεται μεταξύ άλλων. 

Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν τον αποκεφαλισμό της προτομής το πρωί της Δευτέρας. Το αποκομμένο μέρος της έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του δήμου Αθηναίων και εκτιμώνται οι φθορές που έχει υποστεί, προκειμένου να κριθεί αν είναι μπορεί να επισκευαστεί.

Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι μετά την στοχευμένη αφαίρεση ορειχάλκινων αγαλμάτων και προτομών από το κέντρο της πόλης, τον περασμένο Ιούνιο ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη μεταφορά τους σε δημοτικά κτίρια, έως ότου υπάρξει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης για την προστασία τους.

Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το έτος 1963.

Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM