LIVE!

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε συνάντηση με τον Ντι Κάπριο με θέμα την κλιματική αλλαγή

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε συνάντηση με τον Ντι Κάπριο με θέμα την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
2

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες πως ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για μια δημόσια συζήτηση που θα σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.

Στη συζήτηση κλήθηκε να μετέχει επίσης η επιστήμονας Δρ. Katharine Hayhoe και η συνάντηση θα γίνει στο φεστιβάλ "South by South Lawn" που διοργανώνει η αμερικανική προεδρία στον Λευκό Οίκο. Το φεστιβάλ Ιδεών, Τέχνης και Δράσης ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα συγκεντρώσει πολλές επιστημονικές ομάδες και δημιουργούς, αλλά και εμφανίσεις καλλιτεχνών καθώς γκεστ εμφανίσεις αναμένεται να κάνουν και οι ηθοποιοί της σειράς "Stranger Things".

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από «τη σημασία της προστασίας του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές», και θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic  και του ηθοποιού "Before the Flood" το οποίο θα κάνει παράλληλα πρεμιέρα στις ΗΠΑ.


Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Fisher Stevens, αφηγείται τη διεθνή εκστρατεία του Ντι Κάπριο ως πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Στην ομιλία του στην τελετή απονομής των Όσκαρ, ο ηθοποιός είχε αναφερθεί στο ζήτημα και την προσπάθεια που κάνει για την κλιματική αλλαγή.

Πολιτισμός
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM
100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM