Γαλλία: 17χρονη και 19χρονη κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια

Γαλλία: 17χρονη και 19χρονη κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια Facebook Twitter
0

Δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 17 και 19 ετών, από τη Νίκαια της Γαλλίας, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

Η έρευνα σε βάρος τους ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κοπέλες διατηρούσαν επαφή με τον Ρασίντ Κασίμ, έναν γνωστό προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος κρύβεται κάπου μεταξύ Ιράκ και Συρίας και από εκεί απευθύνει συχνά εκκλήσεις στους οπαδούς του να πλήξουν διάφορους στόχους στις χώρες τους.

«Παραδέχτηκαν ότι προσανατολίζονταν να διαπράξουν μια βίαιη ενέργεια, επηρεασμένες από τον Ρασίντ Κασίμ, αλλά κατόπιν εγκατέλειψαν την ιδέα», ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Από τις έρευνες, δεν βρέθηκαν όπλα στο σπίτι των νεαρών γυναικών στη Νίκαια.

Στην πόλη αυτή, στις 14 Ιουλίου, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουλέλ, 31 ετών, παρέσυρε με το φορτηγό του το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον παραλιακό δρόμο γιορτάζοντας την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης και σκότωσε 86 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 434.

Η μικρότερη από τις δύο κοπέλες, που δεν ήταν γνωστή στις υπηρεσίες πληροφοριών, παραδέχτηκε ότι «μισεί τους στρατιωτικούς», οι οποίοι εξάλλου αποτελούν στόχο του ΙΚ.

Η 19χρονη είχε εμπλακεί στην έρευνα που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε οργανώσει στη Νίκαια ο Ομάρ Ντιαμπί, ένας από τους πρώτους στρατολόγους Γάλλων μαχητών για λογαριασμό του ΙΚ.

Την εποχή εκείνη ήταν 17 ετών και σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα για να πολεμήσει στη Συρία ή το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον τρεις ανήλικοι, προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τον Ρασίντ Κασίμ.

Ο τελευταίος πιστεύεται ότι επηρέασε, ευθέως ή εμμέσως, τους δράστες που σκότωσαν ένα ζευγάρι αστυνομικών στις 13 Ιουνίου και έναν ιερέα στις 26 Ιουλίου.

Φέρεται επίσης ότι καθοδήγησε και τις τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM