Νέα έφεση από τους Εισαγγελείς κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης στον Πιστόριους

Νέα έφεση από τους Εισαγγελείς κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης στον Πιστόριους Facebook Twitter
0

Εισαγγελείς της Νότιας Αφρικής θα ασκήσουν εκ νέου έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αποτυχία παρόμοιας προσφυγής τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η εθνική εισαγγελική αρχή. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, ο Εισαγγελέας Γκέρι Νέλ θα καταθέσει σήμερα αίτηση για να ασκηθεί η έφεση.

 

Στις 26 Αυγούστου, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ. «Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει πιθανότητες επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα», ανέφερε στο σκεπτικό της απόφασής της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.


Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών από τη δικαστή Μασίπα για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, ποινή που θεωρήθηκε πολύ μικρή για το αδίκημα που υπέπεσε ο γνωστός Παραολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM