Kέρι: Τελευταία ευκαιρία η συμφωνία για τη Συρία

Kέρι: Τελευταία ευκαιρία η συμφωνία για τη Συρία Facebook Twitter
0

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Συρία, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα το απόγευμα "ενδέχεται να είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί" η χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

 

"Πιστεύουμε πως η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση για τον πόλεμο είναι εν τέλει μια πολιτική λύση" τόνισε ο Κέρι, σημειώνοντας πως οι αρχικές αναφορές δείχνουν μείωση των βίαιων συγκρούσεων, έπειτα από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για παύση των εχθροπραξιών.

 

"Οι αρχικές αναφορές είναι ότι έχει σημειωθεί κάποια μείωση της βίας, ενώ υπάρχουν και λίγες αναφορές συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές, αν και είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένα συμπεράσματα", τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

"Θα υπάρξουν αναμφίβολα αναφορές για βίαιες συγκρούσεις εδώ και εκεί, αλλά αυτή είναι σχεδόν πάντα η φύση του ξεκινήματος της παύσης των εχθροπραξιών", πρόσθεσε.

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε πως χρειάζεται επειγόντως να ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων και σε πολλές περιοχές του Χαλεπιού. "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να διευκρινίσω πόσο επείγουσα είναι αυτή η βοήθεια, σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται κυριολεκτικά για θέμα ζωής και θανάτου για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων", τόνισε.

 

Επικαλέστηκε την ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία στα κύρια μέτωπα συγκρούσεων παρατηρείται ηρεμία, έπειτα από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας σήμερα στις 19:00.

 

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισήμανε πως μόλις σημειωθεί μια συνεχής περίοδος ηρεμίας και αυξημένη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας κατά την διάρκεια των επτά ημερών της κατάπαυσης των εχθροπραξιών, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα ξεκινήσουν να συντονίζουν τις στρατιωτικές τους επιθέσεις.

 

"Μόλις ξεκινήσουν οι επιδρομές ΗΠΑ-Ρωσία, τότε θα αποτραπεί από το συριακό καθεστώς να πραγματοποιεί πολεμικές πτήσεις πάνω από περιοχές στις οποίες η νόμιμη αντιπολίτευση είναι παρούσα", πρόσθεσε ο Κέρι.

 

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM