O Πρόεδρος των Φιλιππίνων με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του Ομπάμα

O Πρόεδρος των Φιλιππίνων με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του Ομπάμα Facebook Twitter
1

 

O Πρόεδρος των Φιλιππίνων με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του Ομπάμα Facebook Twitter

Ο αριστερός λαϊκιστής Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte αποκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα «Son Of Bitch», και ορκίστηκε να μην δεχτεί νουθεσίες από τον Αμερικανό Πρόεδρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν θα συναντηθούν στο Λάος.

"Μη δίνετε εντολές, δεν είμαστε πια αποικία σας. Πρέπει να μας σέβεστε. Μην πετάτε μόνο ερωτήσεις και δηλώσεις. "Putang ina" (υβριστική έκφραση) θα σε καταραστώ ", είπε ο Duterte σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την πτήση στο Λάος για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Ομπάμα. "Θα πρέπει να κυλιστούμε στη λάσπη, όπως τα γουρούνια αν το κάνεις αυτό", τόνισε επίσης.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τον ομόλογό του των Φιλιππίνων «φαντεζί τύπο» σημειώνοντας ότι το επιτελείο του θα εξετάσει πλέον, αν θα ήταν παραγωγική και θα είχε κάποιο νόημα μια συνάντηση μαζί του.

Ο Duterte εξελέγη το Μάιο, μετά την υπόσχεση να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του εμπορίου ναρκωτικών.  Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή δείχνουν ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, πάνω από 2.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών.

Ο Duterte έχει με θυμό απορρίψει την κριτική από την Καθολική Εκκλησία, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα Ηνωμένα Έθνη και μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου ορκίστηκε ότι το λουτρό αίματος θα συνεχιστεί προκειμένου να εξαλειφθεί το εμπόριο ναρκωτικών. «Θα συνεχίσω μέχρι να σκοτώσω και τον τελευταίο παραγωγό ναρκωτικών», είπε.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM