Πούτιν: Δεν γνωρίζω ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες των Δημοκρατικών

Πούτιν: Δεν γνωρίζω ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες των Δημοκρατικών Facebook Twitter
0

Δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές που έγιναν στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, δηλώνει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, κρίνοντας ωστόσο σημαντικό ότι οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν.

 

Στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της συνόδου της G20 στην Κίνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πούτιν σημειώνει ότι μπορεί να μην βρεθεί ποιος μηχανεύτηκε την υποκλοπή αυτών των απόρρητων emails του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν έργο της ρωσικής κυβέρνησης.

 

"Έχει καμιά σημασία ποιος υπέκλεψε αυτά τα δεδομένα;" διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. "Το σημαντικό είναι ότι το περιεχόμενο δόθηκε στη δημοσιότητα".

 

"Δεν υπάρχει λόγος να αποσπούμε την προσοχή του κόσμου από την ουσία του προβλήματος εγείροντας κάποια δευτερεύοντα ζητήματα που συνδέονται με τη διερεύνηση του ποιος το έκανε", πρόσθεσε. "Ωστόσο θέλω να ξαναπώ ότι δεν ξέρω τίποτε γι'αυτό και ότι σε κρατικό επίπεδο η Ρωσία δεν το έκανε ποτέ αυτό".

 

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο από τον ιστότοπο WikiLeaks φαίνεται ότι υπήρχε κάποια μεροληψία στους κόλπους της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC) υπέρ της υποψήφιας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην παραίτηση της προέδρου της επιτροπής αυτής.

 

Υποκλοπές έγιναν επίσης σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιούσε το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον όπως και στην επιτροπή του κόμματος που συγκεντρώνει χρήματα για του κομματικούς υποψηφίους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Η Κλίντον δήλωσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν αυτήν την κυβερνοεπίθεση κατά του κόμματός της, ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι η Μόσχα προσπαθεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Πούτιν απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες αυτές.

 

"Για να το κάνει κανείς αυτό χρειάζεται να βρίσκεται συνέχεια με το δάχτυλο στον σφυγμό και να μαθαίνει με λεπτομερή ακρίβεια για την εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ", είπε. "Δεν είμαι βέβαιος αν ακόμη και οι ειδικοί του υπουργείου Εξωτερικών μας διαθέτουν μια τόσο μεγάλη ακρίβεια", κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM