Πλαστική βάρκα με πρόσφυγες εντοπίστηκε ανοιχτά της Λέσβου

Πλαστική βάρκα με πρόσφυγες εντοπίστηκε ανοιχτά της Λέσβου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Πλαστική βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, έπειτα από ένα τριήμερο κατά το οποίο οι αφίξεις τη Λέσβο ήταν μηδενικές.

 

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, περισυνελέγη, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς, μια πλαστική βάρκα με 34 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Στη συνέχεια, θα προωθηθούν για καταγραφή στο χοτ σποτ της Μόριας.

 

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο όπου, από την 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε ροή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και το σημερινό συμβάν, δεν σημειώθηκε καμια άφιξη.

 

Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφθασαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη Σάμο οι ροές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό μηδενικές.

 

Σήμερα Δευτέρα στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3559 άνθρωποι, στη Χίο 2598 και στη Σάμο 1035. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7192 πρόσφυγες ή μετανάστες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Στις νέες συνομιλίες ακούγεται ο Πάνος Καμμένος να διαβεβαιώνει τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος πως προώθησε στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ το αίτημα να επιλεγεί δικός τους ιερωμένος για μητροπολίτης
LIFO NEWSROOM
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM