Αλβανία: Πάνω από 10.000 χασισόδεντρα εντόπισαν και κατέστρεψαν οι αρχές

Αλβανία: Πάνω από 10.000 χασισόδεντρα εντόπισαν και κατέστρεψαν οι αρχές Facebook Twitter
1

Πάνω από 10.000 χασισόδεντρα εντόπισε και κατέστρεψε η αλβανική αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο χωριό Καλιβάτσι, στο Τεπελένι.


Οι αλβανικές αρχές εντοπίζουν και καταστρέφουν, σχεδόν σε καθημερινή βάση, χιλιάδες χασισόδεντρα σε όλη τη χώρα, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια από τον βορρά έως τον νότο.


Στο μεταξύ, αυξάνονται οι «φωνές» δημοσίων προσώπων που ζητούν τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης, κάτι που θα αποθαρρύνει, όπως εκτιμούν, τους λαθρέμπορους ναρκωτικών και θα ενισχύσει την εγχώρια οικονομία.


Μεταξύ αυτών που παροτρύνουν την αλβανική κυβέρνηση να προβεί στη νομιμοποίηση της κάνναβης είναι και ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας και αρθρογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, μέσω άρθρου του σε γνωστή εφημερίδα των Τιράνων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM