Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν Facebook Twitter
0

 

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν και κρατούν τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν Facebook Twitter

Οι τουρκικές αρχές κρατούν τον ανιψιό του κληρικού του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu νωρίς το απόγευμα χωρίς όμως αρχικά να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Το Russia Today αναφέρει πως ο Muhammet Sait Gulen, ο ανιψιός του εξόριστου Γκιουλέν κατηγορείται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας και πως έχει συλληφθεί με εντολή του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας.


Ο Muhammet Sait Gulen συνελήφθη στην πόλη του Ερζερούμ στα ανατολικά της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το πραξικόπημα, και πρόκειται να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα σύντομα, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης .Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, είναι πιθανόν να του απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι έχει οικοδομήσει «κράτος εν κράτει» και ότι συνωμοτεί για να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση, κατηγορίες που αρνείται ο 75χρονος ιεροκήρυκας που ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ο πρώτος από τους στενούς συγγενείς του Γκιουλέν που συλλαμβάνεται και κρατείται στα πλαίσια της μαζικής επιχείρησης εκκαθάρισης. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM