Συλλαμβάνονται και 300 μέλη της προεδρικής φρουράς του Ερντογάν

Συλλαμβάνονται και 300 μέλη της προεδρικής φρουράς του Ερντογάν Facebook Twitter
1

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές σε βάρος 283 στρατιωτικών της προεδρικής φρουράς, μία εβδομάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανέφερε ένας αξιωματούχος.


Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά γνωστοποίησε, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ότι οι αρχές προχώρησαν στην ακύρωση 10.856 διαβατηρίων προσώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν από την χώρα, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές εκκαθαρίσεις εναντίον του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.


Εκ του συνόλου των διαβατηρίων των οποίων ανακλήθηκε η ισχύς, σχεδόν 10.000 είναι υπηρεσιακά διαβατήρια: πράσινα (πρώην βουλευτών, ορισμένων δημοσίων λειτουργών, δημάρχων) ή γκρι (δημοσίων αξιωματούχων που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό, αθλητών, στελέχη διεθνών οργανώσεων), όπως και των στενών τους συγγενών.


Πριν από την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των στρατιωτικών της προεδρικής φρουράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τέθηκαν υπό κράτηση 10.410 στρατιωτικοί, δικαστές, δημόσιους υπαλλήλους και επίσης την κράτηση επιπλέον 4.060 προσώπων, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 στρατηγοί και ναύαρχοι.


Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές θα κλείσουν 1.700 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.


To HaberTurk επικαλέστηκε μια πηγή από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία 936 ιδιωτικά σχολεία, 449 φοιτητικοί κοιτώνες και 284 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείσουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια