Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε τελικά τις πάνω από 4 εκατ. υπογραφές για δεύτερο δημοψήφισμα

Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε τελικά τις πάνω από 4 εκατ. υπογραφές για δεύτερο δημοψήφισμα Facebook Twitter
0


Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε επισήμως το Σάββατο την ηλεκτρονική αίτηση για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε., την οποία και είχαν υπογράψει περισσότεροι από 4,125 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι υπογράφοντες ζητούσαν από τη βρετανική κυβέρνηση τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού που θα ορίζει πως σε περίπτωση που τα ποσοστά της μιας ή της άλλης πλευράς έχουν συγκεντρώνει κάτω από το 60% των ψήφων και η συμμετοχή είναι επίσης μικρότερη από το 75% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τότε το δημοψήφισμα θα πρέπει να επαναληφθεί.

Στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η συμμετοχή ήταν 72% και υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ψήφισε το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων (17.4 εκατομμύρια άνθρωποι).

Όταν μια ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα της βρετανικής Βουλής αγγίξει τις 100.000 υπογραφές, η αρμόδια επιτροπή την θέτει σε κοινοβουλευτική συζήτηση.

Στην απάντησή της, η κυβέρνηση είπε πως δεν τέθηκε ελάχιστο όριο συμμετοχής όταν εξετάστηκε η αίτηση από την Βουλή. Ειδικότερα, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός David Cameron είχε κάνει ξεκάθαρο στη Βουλή στις 27 Ιουνίου πως το δημοψήφισμα ήταν "μία από τις πιο μεγαλύτερες και πιο δημοκρατικές ενέργειες στην ιστορία της Βρετανίας" με περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν προσέλθει στις κάλπες. "Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ξεκαθάρισαν πως αυτή ήταν μια ψηφοφορία που γίνεται μια φορά σε μια γενιά και πως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή" σχολίασε το Foreign Office για λογαριασμό της κυβέρνησης. "Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ και η κυβέρνηση δεσμεύεται να διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους Βρετανούς πολίτες κατά τις διαπραγματεύσεις" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM