Iσλανδία: Το Κόμμα των Πειρατών προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Iσλανδία: Το Κόμμα των Πειρατών προηγείται στις δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
1

Λίγο μετά την τρελή πορεία της εθνικής της ομάδας στο Euro που τελείωσε με την ήττα 2-5 από τη Γαλλία, οι ισλανδοί στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στο κεντρικό ζήτημα της χώρας, την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας.

Και εκεί όμως οι κάτοικοι της μικρής αυτής χώρας των 325 χιλιάδων κατοίκων, απειλούν με μία ακόμη έκπληξη, δίνοντας την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις στο Κόμμα των Πειρατών και αφήνοντας πίσω τα παραδοσιακά κόμματα.

Το κόμμα αυτό ιδρύθηκε από την πρώην εκπρόσωπο των WikiLeaks Birgitta Jonsdottir και σήμερα κατέχει μόνο τρεις από τις 63 έδρες στο παλαιότερο εθνικό κοινοβούλιο του κόσμου.

http://heartland2036.tumblr.com/post/144737187432/earlandladygray-thingvellir-national-park-in

To Kόμμα των Πειρατών έχει ως πρώτο στόχο να προστατεύσει την ιδιωτικότητα και να «καθαιρέσει» από την εξουσία τους ισχυρούς για χάρη των αδυνάτων. Με βάση πέντε δημοσκοπήσεις που έγιναν το Μάιο, οι άνθρωποι του κόμματος έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, αφού συγκεντρώνουν κατά μ.ό. ποσοστό 28,3%.

Αυτά είναι πιθανώς άσχημα νέα για την κεντροδεξιά κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία, καθώς οι εκλογές φαίνεται να είναι κοντά. Ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί για τις γενικές εκλογές, ωστόσο σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RUV, οι κάλπες θα στηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Με πληροφορίες από το Russia Today

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Μετά τον πολυσυζητημένο χωρισμό τους τον Απρίλιο του 2007 και την επανασύνδεσή τους λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι δεν άφησε καμία αμφιβολία στους εργαζομένους του παλατιού, ότι ήταν γραφτό να παντρευτούν
LIFO NEWSROOM