Οι Led Zeppelin δεν έκλεψαν το «Stairway to Heaven»

Οι Led Zeppelin δεν έκλεψαν το «Stairway to Heaven» Facebook Twitter
2

Δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε σήμερα ότι το διάσημο τραγούδι «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin δεν αποτελεί αντιγραφή ενός ορχηστρικού κομματιού των Spirit, ενός συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960.

Τη θρυλική μπαλάντα των Led Zeppelin, ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ μουσικής, διεκδικούσε εδώ και δύο χρόνια ο Μάικλ Σκίντμορ, ο διαχειριστής των πνευματικών δικαιωμάτων του κιθαρίστα του συγκροτήματος Spirit, Ράντι Καλιφόρνια.

Ο Σκίντμορ ζητούσε αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους ενόρκους που συνεδρίαζαν από την Τετάρτη, ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Πλαντ και ο κιθαρίστας Τζίμι Πέιτζ είχαν όντως πρόσβαση στο τραγούδι «Taurus» των Spirit αλλά ο Σκίντμορ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι στοιχεία αυτού του ορχηστρικού κομματιού είναι «πραγματικά παρόμοια» με το «Stairway to Heaven».

Την Τρίτη ο Ρόμπερτ Πλαντ είχε καταθέσει στο δικαστήριο τη δική του εκδοχή για τη «γέννηση» του «Stairway to Heaven», το οποίο ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1970-αρχές του 1971, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Taurus».

Ο Ράντι Καλιφόρνια, ο συνθέτης του «Taurus», δεν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την πατρότητα του τραγουδιού μέχρι και τον θάνατό του από πνιγμό το 1997. Ωστόσο, σε στενούς φίλους του και σε ορισμένες συνεντεύξεις είχε πει ότι του άξιζε να αναγνωριστεί ως συνθέτης του «Stairway» και είχε χαρακτηρίσει «κλοπή» την πράξη των Led Zeppelin.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια