Η σπάνια στιγμή που ένας λευκός καρχαρίας πηδά ολόκληρος έξω από νερό λίγα μέτρα μακριά από έναν surfer

Η σπάνια στιγμή που ένας λευκός καρχαρίας πηδά ολόκληρος έξω από νερό λίγα μέτρα μακριά από έναν surfer Facebook Twitter
0

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο, από εκείνα που γίνεται μάρτυρας κανείς ίσως μια (αν όχι καμία) φορά στη ζωή του. Τη στιγμή που ένα μεγάλος λευκός καρχαρίας πηδά ολόκληρος έξω από νερό, λίγο πιο πίσω από έναν ανυποψίαστο surfer, κατάφερε να αιχμαλωτίσει με την κάμερά του ένας 33χρονος στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον Guardian, την συγκλονιστική φωτογραφία τράβηξε την Τρίτη ο Nathan McLaren, που είναι ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, ενώ παρακολουθούσε surfers επί τω έργω στο Swansea Heads, λίγο πιο νότια από το Newcastle. Ο 33χρονος McLaren βρισκόταν στην παραλία κοιτάζοντας εκείνη τη στιγμή τον 20χρονο surfer Daniel Caban να σκίζει τα κύματα, όταν πετάχτηκε από το νερό ο μήκους 3.3 μέτρων λευκός καρχαρίας.

"Καθόμουν στην παραλία και φωτογράφιζα μερικούς ντόπιους που έκαναν surf και απλώς έζησα την τέλεια σύμπτωση του να τραβήξω αυτήν την υπέροχη φωτογραφία. Όταν ο Daniel είδε την φωτογραφία του έπεσε το σαγόνι. Ήταν στο νερό για καμιά ώρα περίπου και θα έλεγα πως ο καρχαρίας γυρόφερνε στο σημείο όλο αυτό το διάστημα" λέει ο McLaren. "Προφανώς ο καρχαρίας δεν ήταν εκεί για να τον σκοτώσει, αλλά σίγουρα τον γυρόφερνε" προσθέτει.

Ο ίδιος εκτιμά πως ο καρχαρίας μάλλον εμφανίστηκε μισή ώρα περίπου πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, αλλά πως επειδή κινούνταν πολύ γρήγορα δεν έγινε αντιληπτός. "Καμιά ώρα περίπου πριν τη φωτογραφία νομίσαμε πως είδαμε κάτι, αλλά προφανώς ήταν τόσο γρήγορο που κανένας μας δεν ήταν σίγουρος. Τα παιδιά πηγαινοέρχονταν στην παραλία γιατί έκαναν διάλειμμα κι είχαν ξαναπέσει στο νερό μόλις ένα τέταρτο μόλις εμφανίστηκε. Όταν τον είδαμε, μερικοί άρχισαν να τρέχουν πάνω κάτω, κορνάραμε από το αυτοκίνητο και εγώ κουνούσα την μπλούζα μου στον αέρα" λέει ο McLaren.

Αν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σημειωθεί δύο θανάσιμες επιθέσεις από λευκούς καρχαρίες στη δυτική Αυστραλία, ο 33χρονος λέει πως βεβαίως ανησυχούν με τα κρούσματα αλλά όχι στο σημείο να μην ξανακάνουν surf. "Αν δεις ένα φίδι όταν κάνεις κάμπινγκ, θα συνεχίσεις να πηγαίνεις αν σου αρέσει... πιστεύω αλήθεια πως αυτός εκεί έξω είναι ο τομέας τους. Προφανώς κι είναι τραγωδία αυτό που συνέβη αλλά δεν θεωρώ πως η θανάτωση είναι λύση. Νομίζω πως έχουμε την τεχνολογία να τους κρατάμε μακριά, αν ανησυχείτε γι' αυτό" λέει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM