Η Καθολική Εκκλησία της Ιταλίας λέει όχι στα πλωτά hotspots

Η Καθολική Εκκλησία της Ιταλίας λέει όχι στα πλωτά hotspots Facebook Twitter
0

Την αντίθεσή του στην πρόταση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο για δημιουργία πλωτών hotspot εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας νούντσιος Γκαλατίνο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Παράλληλα, ο υψηλόβαθμος κληρικός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας λαμβάνει σαφή θέση υπέρ της υποδοχής των μεταναστών που φθάνουν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

«Στα λεγόμενα πλωτά hotspot οι μετανάστες δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου και ενδεχόμενη ένσταση αν αυτή απορριφθεί. Το σημείο αναφοράς των αιτήσεων θα πρέπει να είναι η προσωπική ιστορία του κάθε μετανάστη, και όχι ο όποιος κατάλογος των λεγόμενων ασφαλών χωρών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των καθολικών επισκόπων της Ιταλίας.

«Η υποδοχή των αιτούντων άσυλο πρέπει να οργανωθεί σταθερά και στις 28 χώρες μέλη της Ένωσης. Δεν μπορούμε να διασώζουμε τους ανθρώπους αυτούς και στην συνέχεια να μην τους προσφέρουμε μια ευκαιρία για το μέλλον τους», τονίζει, επίσης, ο πατέρας Γκαλατίνο, τασσόμενος υπέρ της οργάνωσης «ανθρωπιστικών διαδρόμων» για τα ταξίδια των «απελπισμένων της θάλασσας», ώστε να αποδυναμωθούν οι διάφορες μαφίες που τα εκμεταλλεύονται.

«Οι θάνατοι στην Μεσόγειο είναι κόλαφος για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, η οποία είναι ανίκανη να προστατέψει και να υπερασπιστεί ανθρώπους που προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους καταστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν και εξαιτίας των πολιτικών επιλογών και της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM