Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση που εξαπέλυσε βομβιστής–καμικάζι με αυτοκίνητο στο οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στο σπίτι του διοικητή της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας.


Ο βομβιστής οδήγησε το όχημα μπροστά από το σπίτι του διοικητή στην περιοχή Ναζιάν της Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Αταουλάχ Κογιάνι. Δεν κατέστη σαφές αν ο ηγέτης της πολιτοφυλακής, το όνομα του οποίου σύμφωνα με αναφορές είναι Ντεγκάν, τραυματίστηκε στην επίθεση.


«Ο διοικητής ηγείται της μάχης ενάντια στους αντάρτες Ταλιμπάν και τους τζιχαντιστές του Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους) στην επαρχία Ναζιάν», δήλωσε ο Κογιάνι. «Ο βομβιστής είχε σταθμεύσει μπροστά από το σπίτι και μόλις οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω αυτό, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό», πρόσθεσε.


Μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους τρία παιδιά και ακόμη 23 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.


Η επαρχία Νανγκαρχάρ αποτελεί την κύρια βάση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπου μάχονται από κοινού κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν.


Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM