Το Στέιτ Ντιπάρμεντ δεν καταδίκασε τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά κάλεσε σε συνεργασία των δύο χωρών

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ δεν καταδίκασε τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά κάλεσε σε συνεργασία των δύο χωρών Facebook Twitter
1


Κρατώντας ουδέτερη στάση και αποφεύγοντας να καταδικάσει τις προκλήσεις του τουρκικού ναυτικού στις Οινούσσες απάντησε χθες το βράδυ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα των πολλαπλών τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Εθνους» εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία «να τα βρουν» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από μακρού δημιουργήσει διπλωματική οδό για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Ο ανατποκριτής Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει από τις ΗΠΑ πως η άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταδικάσει την Τουρκία όλα τα προηγούμενα χρόνια, αύξησε την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και πως οι διπλωματικές πηγές θεωρούν ότι η στάση αυτή της Ουάσιγκτον υπονομεύει τα ελληνικά συμφέροντα και υποθάλπτει την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα.

Τους διπλωματικούς παρατηρητές προβληματίζει η επιμονή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας να στοχεύουν τη Χίο και τις Οινούσσες. Στα σχέδια τους είναι φανερό ότι επιδιώκουν την «γκριζοποίηση» του συγκεκριμένου νησιού. Παρόμοια αρνητική στάση τηρεί η Αμερική και στο θέμα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να έχει αποτραπεί η ανακήρυξη και η οριοθέτησή της από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

πηγή: mignatiou.com

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι Τουρκοι ρωτησαν τα ψαρια του Αιγαιου και αυτα δεν διαμαρτυρηθηκαν, τι σας κοφτει λοιπον εσας;;;Καιρος να καταλαβουμε οτι το και καλα αθωο συνθημα "το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του", ειναι απο αφελες και ανιστορητο στην καλυτερη εως και ευθεως παρακρατικο στην χειροτερη...