Η Κομισιόν σχεδιάζει απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους

Η Κομισιόν σχεδιάζει απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει, εκτός απροόπτου αύριο Τετάρτη, την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους, ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση εναπόκειται στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και κατά τη διάρκεια της προέγκρισής της από την ευρωβουλή όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη προβάλλουν ενστάσεις έναντι των προτάσεων της Επιτροπής.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα Politico δύο είναι τα επιχειρήματα επί των οποίων θα βασίσει αύριο την πρότασή της η Επιτροπή.


Το πρώτο επιχείρημα έχει να κάνει με την απουσία άλλης βιώσιμης εναλλακτικής για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και την αποφυγή μετατροπής της Ελλάδας σε γιγάντιο καταυλισμό προσφύγων και το δεύτερο με το γεγονός ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει να αγνοεί την Τουρκία, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.


Η Τουρκία από τη μεριά της, επισημαίνει το Politico, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά άβολων παραχωρήσεων σε θέματα Δημοκρατίας.


Ολοκληρώνοντας, η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει μεγαλοστομία τις δηλώσεις του Ερντογάν αναφορικά με το ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία από ό, τι η Τουρκία την Ευρώπη, μια και με το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού λιγότεροι πρόσφυγες έχουν πια το κίνητρο να περάσουν στην Ελλάδα, γεγονός που θα προσέθετε μεγαλύτερο βάρος στην Άγκυρα, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας.

Από την άλλη μεριά η ιστοσελίδα υπογραμμίζει πως το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δέχτηκαν να συμπεριληφθεί το ζήτημα της απελευθέρωσης των θεωρήσεων στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Τουρκία αντανακλά την απόγνωσή τους και την πεποίθησή τους ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM