Ο Ομπάμα κατά του Brexit: Αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης η Βρετανία

Ο Ομπάμα κατά του Brexit: Αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης η Βρετανία Facebook Twitter
0

Σημαντική ώθηση στην φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία του Ντ. Κάμερον δίνει η ισχυρή παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο στην Daily Telegraph ο Μπαράκ Ομπάμα δεν περιορίζεται απλώς σε παραινέσεις για την αναγκαιότητα της παραμονής της M. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά υποστηρίζει ότι η χώρα του έχει αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της για την ενότητα της Ευρώπης, αφού δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της ηπείρου από τον ολοκληρωτισμό και τον αλληλοσπαραγμό.

«Οι δεκάδες χιλιάδες των Αμερικανών που αναπαύονται σε ευρωπαϊκά κοιμητήρια είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες των αδιάσπαστων δεσμών της χώρας μου με την Ευρώπη. Είναι αυτοί που μαζί με όλους τους εκατοντάδες χιλιάδες πεσόντων του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά μιας ενωμένης και ειρηνικής Ευρώπης. Η Ευρώπη των διχασμών και των Πολέμων ανήκει στο παρελθόν και πρέπει, πάση θυσία, να διαφυλάξουμε την ενότητα της. Η Μ. Βρετανία είναι η χώρα που μεταλαμπάδευσε στην Ευρώπη τις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των φιλελευθέρων ιδεών. Ευρώπη και ΗΠΑ είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις και κινδύνους μιας αβέβαιης εποχής. Η ισλαμική τρομοκρατία θα ηττηθεί μόνο με την συνεργασία Ευρώπης-ΗΠΑ με την Βρετανία αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης» υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.


Στο ευρωσκεπτικιστικό στρατόπεδο επικρατεί τεράστια αμηχανία, λόγω του ότι τα μέλη της είναι κατεξοχήν ατλαντιστές, εκτός, φυσικά του Μπόρις Τζόνσον που επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «υποκριτή» κατά του Μπαράκ Ομπάμα, αυτή τη φορά με άρθρο του στην Sun. Ωστόσο η επίσημη καμπάνια του Brexit, πήρε αποστάσεις εκφράζοντας, ανωνύμως, δυσαρέσκεια για τους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις κατά του αμερικανού προέδρου. Λίγο πριν την συνάντηση και κοινή συνέντευξη τύπου, των δύο ηγετών, ο Ντέιβιντ Κάμερον, αποκάλεσε το δημοψήφισμα «απόφαση Ζωής» τονίζοντας ότι το Brexitθα είναι πράξη αυτοκτονίας που θα προκαλέσει ανεπούλωτες πηγές στην βρετανική οικονομία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM