Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ και επιλογής Πιτσιόρλα από τον Τσίπρα

Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ και επιλογής Πιτσιόρλα από τον Τσίπρα Facebook Twitter
2

Διευρύνεται το μέτωπο κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του επικεφαλής του κ. Πιτσιόρλα, καθώς μετά τις βολές Δρίτσα, σήμερα και  ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στο Ταμείο και στον επικεφαλής του, κάνοντας λόγο για λάθος του Πρωθυπουργού στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου.

Σε  συνέντευξή του στον Real Fm o υπουργός ΠΑΠΕΝ είπε ότι «σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού. Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ».

Κατηγόρησε δε τον κ. Πιτσιόρλα ότι ''δρά με σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης'', χαρακτηρίζοντάς τον λάθος επιλογή. Όταν του επισημάνθηκε ότι είναι επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «Γίνονται και λάθη στις επιλογές. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία».

«Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης», τόνισε.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ τη Δευτέρα.

«Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως», είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα καταλόγισε στο ΤΑΙΠΕΔ διαρροές σε βάρος της κυβέρνησης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM