Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλου σήμερα, με τροχιά εκτόξευσης προς τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται ώρες μετά την προειδοποίηση που απηύθυναν προς τη Βόρεια Κορέα, οι ηγέτες της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών της.

Η σημερινή εκτόξευση δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορά σε πύραυλο ή ρουκέτα πυροβολικού και καταγράφηκε κοντά στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τηλεφωνικά στρατιωτικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του προσπαθούν να εξακριβώσουν τον ακριβή τύπο του πυραύλου που εκτοξεύτηκε.

Το ενδεχόμενο να ήταν βαλλιστικός πύραυλος, αφήνει ανοιχτό το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας προκειμένου να μειωθεί η ένταση που έχει προκληθεί. Οι πληροφορίες αυτές κάνουν λόγο για πρόταση της Βόρειας Κορέας να σταματήσει για δύο χρόνια τις πυρηνικές δοκιμές με αντάλλαγμα τη μη πραγματοποίηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM