Ο γάτος Ταμπούς ταξίδεψε από τη Συρία στην Ειδομένη στην αγκαλιά του αφεντικού του

Ο γάτος Ταμπούς ταξίδεψε από τη Συρία στην Ειδομένη στην αγκαλιά του αφεντικού του Facebook Twitter
0

Την παράσταση κλέβει στον καταυλισμό της Ειδομένης ο γάτος... πρόσφυγας Ταμπούς, που δεν αφήνει ούτε λεπτό την αγκαλιά της 22χρονης Εσρά αλ Αμπούντ από τη Δαμασκό της Συρίας.

«Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Πώς θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε πίσω;» λέει η νεαρή από τη Συρία, που ζει σε μία από τις σκηνές στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ. «Ήταν πολύ δύσκολο το ταξίδι, ιδιαίτερα από τη Συρία ως την Τουρκία. Οι γάτες φοβούνται τα πάντα και ιδίως το νερό. Όλη την ώρα κοιμόταν. Τον κουβαλάω με μάρσιπο και όχι σε κλουβί», εξηγεί η 22χρονη.


Ο Ταμπούς, ο οποίος γιόρτασε χθες στον καταυλισμό της Ειδομένης τα πρώτα του γενέθλια, όπως λέει χαριτολογώντας η Εσρά, προτιμά να μένει στη σκηνή, ενώ όταν βγαίνει είναι κολλημένος στην αγκαλιά της. «Βλέπει πολύ κόσμο και αυτοκίνητα και φοβάται. Δεν φεύγει ακόμη κι όταν είναι ανοιχτή η σκηνή», σημειώνει η 22χρονη.


Η Εσρά θέλει να πάει στη Σουηδία, όπου βρίσκεται ήδη ο αδελφός της, και το όνειρό της είναι να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Στη Συρία εργαζόταν ως δασκάλα και παρόλο που της αρέσει πολύ η επαφή με τα παιδιά θέλει να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν, όπως τονίζει. Όσο για τον Ταμπούς; «Θα μείνει για πάντα μαζί μου», διαβεβαιώνει η Εσρά, και πώς να μην την πιστέψει κανείς, όταν έκανε μαζί του όλο αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι ως την Ειδομένη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουκρανία προτείνει συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

Διεθνή / Συμφωνία 100 δισ. δολαρίων για αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία στον Τραμπ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφάλειας

«Δεν δίνουμε τίποτα. Πουλάμε όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και είναι σαφές πως η ουκρανική πρόταση στοχεύει να απευθυνθεί στην επιθυμία του να ενισχύσει τη βιομηχανία των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM