Εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας διαμαρτυρήθηκαν για το δράμα των προσφύγων φορώντας λευκές μάσκες

Εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας διαμαρτυρήθηκαν για το δράμα των προσφύγων φορώντας λευκές μάσκες Facebook Twitter
Σχεδόν μία ώρα έμειναν οι εθελοντές του «Δικτύου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών της Διεθνούς Αμνηστίας» σε μια συμβολική κίνηση αντιδρώντας στα κλειστά σύνορα. Φωτογραφία: Ιωάννα Σκούρα
1


 

Φορώντας λευκές μάσκες στο πρόσωπό τους και κρατώντας ο καθένας και μία σημαία της χώρας που θα συμμετέχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, εθελοντές του «Δικτύου για τα δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών της Διεθνούς Αμνηστίας» προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, αντιδρώντας στα κλειστά σύνορα και διαμαρτυρόμενοι για το δράμα των προσφύγων.

 

Με φόντο τη Βουλή και "αποκλεισμένοι" σε ένα συρματόπλεγμα που συμβολίζει τα κλειστά σύνορα, ζήτησαν να σεβαστεί η Ευρώπη τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.


Όπως τόνισε εθελόντρια του «Δικτύου» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «φορέσαμε αυτές τις λευκές μάσκες γιατί συμβολίζουν την αδιαφορία των Ευρωπαίων. Πρέπει να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ρισκάρει τη ζωή τους και τώρα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες. Υπάρχει ανάγκη για ανοιχτές, ασφαλείς και νόμιμες διαδρομές προς την Ευρώπη και προς τις χώρες στις οποίες θέλουν να φτάσουν. Δεν πρέπει να τους κλείσουμε το δρόμο».


Η διαμαρτυρία τράβηξε την προσοχή των περαστικών που βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό των ακτιβιστών και να συμμετάσχουν κι οι ίδιοι στην δράση των εθελοντών του «Δικτύου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Ελλάδα / Εικόνες από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών και άλλων επίσημων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ελλάδα / Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων, μετοχών, περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων προσώπων
LIFO NEWSROOM