Ισραήλ: Ένας Αμερικανός νεκρός και 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Ισραήλ: Ένας Αμερικανός νεκρός και 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι Facebook Twitter
0

Ένας αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα—οι πέντε σοβαρά—σε επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν από έναν μόνο άνδρα στο Τελ Αβίβ.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε μια απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από τον χώρο όπου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες—όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ισραηλινή αστυνομία.

Ο δράστης των επιθέσεων  για τον οποίο δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία ως τώρα, σκοτώθηκε από αστυνομικούς, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Τουλάχιστον 5 από τα πρόσωπα που μαχαιρώθηκαν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκόμους του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom.

Ισραήλ: Ένας Αμερικανός νεκρός και 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι Facebook Twitter


Ο δράστης αρχικά επιτέθηκε και τραυμάτισε πολλούς διερχόμενους σε παραλιακό δρόμο της Γιάφας, μιας ιστορικής συνοικίας και μιας από τις πλέον τουριστικές περιοχές του Τελ Αβίβ, ανέφερε η αστυνομία. Λίμνες αίματος ήταν ορατές στο σημείο και κάποιος ανώνυμος είχε ήδη αφήσει ένα μπουκέτο με λουλούδια εκεί, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Κατόπιν, ο δράστης των επιθέσεων συνέχισε να κινείται κατά μήκος της παραλίας και μαχαίρωσε πολλά ακόμη πρόσωπα πριν πέσει νεκρός.

Ισραήλ: Ένας Αμερικανός νεκρός και 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι Facebook Twitter


Η αστυνομία αρχικά δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τον δράστη, τον οποίο απλώς περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «τρομοκράτη». Το δεύτερο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείο ανέφερε πως ήταν Παλαιστίνιος. Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδόν καθημερινών παρόμοιων ενεργειών που διαπράττονται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM