Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter
1
Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μαμνούν Χουσάιν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων που σύμφωνα με τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους ιερωμένους πρέπει να απαγορευτεί.


Ο πρόεδρος επέκρινε τη γιορτή, λέγοντας είναι ένα έθιμο που εισάγεται από τη Δύση και απειλεί να υπονομεύσει τις ισλαμικές αξίες στο Πακιστάν. "Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα μας και θα πρέπει να την αποφεύγουμε", είπε ο Χουσάιν σε μια τελετή στη μνήμη ενός ήρωα του Πακιστάν.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter
Μολονότι πρόκειται για μια χριστιανική γιορτή, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ δημοφιλής στους Πακιστανούς και τα τελευταία χρόνια οι ανθοπώλεις δηλώνουν ότι οι εισπράξεις τους πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζει η ημέρα των ερωτευμένων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τους εορτασμούς επειδή αποτελούν "προσβολή για το Ισλάμ" αλλά αργότερα αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο. Παρ' όλ' αυτά, οι αρχές της πόλης Πεσάβαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απαγόρευσαν τον εορτασμό της ημέρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια