Σ' αυτό το χωριό στην Ουαλία βρέχει 81 συνεχόμενες μέρες

Σ' αυτό το χωριό στην Ουαλία βρέχει 81 συνεχόμενες μέρες Facebook Twitter
2

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού «Eglwyswrw» στην Ουαλία πλήττονται εδώ και 81 συνεχόμενα μερόνυχτα από μία «βιβλική» βροχή, αφού από τις 26 Οκτωβρίου δεν έχει σταματήσει να βρέχει ούτε για μια στιγμή.

Τι σημαίνουν στην πράξη 81 μέρες βροχής για τους κατοίκους αυτού του μέρους με το δύσκολο όνομα; 6,998,400 δευτερόλεπτα, 116,640 λεπτά, 1944 ώρες, 11 εβδομάδες και τέσσερις μέρες, και 22.19% των ημερών που αντιστοιχούν σε ένα έτος, ασταμάτητου «πλιτς, πλιτς».

Αν η βροχόπτωση συνεχιστεί για ακόμη 8 μέρες, το χωριό θα σπάσει το μυθικό ρεκόρ των συνεχόμενων βροχοπτώσεων που κρατά από το 1923 το Eallabus στην βορειοδυτική Σκωτία.

«(Η βροχή) κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους, το μόνο που βλέπουμε είναι γκρίζος ουρανός και βροχή», λέει στην Wales Online, ο 73χρονος Howard Lewis, ο οποίος διατηρεί κέντρο ιππασίας στo χωριό. «Περάσαμε κάποιες δύσκολες χρονιές, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να βρέχει για τόσο πολύ καιρό. Κάθε φορά που βγαίνεις στην είσοδο του σπιτιού βρέχει. Βρέχει ακόμη και τώρα.»

Ο Brian Llewellyn που διατηρεί το συνεργείο και το κατάστημα της περιοχής, δίνει μία διαφορετική οπτική της ζημιάς που προκαλεί η συνεχόμενη βροχόπτωση. «Έχει αρχίσει να ζημιώνει οικονομικά τους ανθρώπους, δεν μπορεί να γίνει καμιά δουλειά. Αγρότες, οικοδόμοι και κατασκευαστές φρακτών έχουν πληγεί. Πουλάω γαλότσες και ομπρέλες για τη βροχή, αλλά βρέχει τόσο πολύ που όλοι έχουν ήδη αγοράσει τις δικές τους».

Ακόμη και τα πρόβατα έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από τη βροχή. Ο John Davies, αγρότης και κοινοτικός σύμβουλος, έχει φέρει τα πρόβατα του πίσω από τους λόφους γιατί το μαλλί τους έχει αρχίσει να σαπίζει. «Τα πρόβατα μας είναι αρκετά σκληροτράχηλα ζώα, αλλά ακόμα και αυτά έχουν γονατίσει. Το μαλλί τους δεν μπορεί να στεγνώσει εξαιτίας της ασταμάτητης βροχής.»

Το δελτίο καιρού προβλέπει ηλιοφάνεια και διακοπή της βροχόπτωσης για τις επόμενες μέρες. Υπάρχει όμως ακόμη η πιθανότητα βροχής και η ευκαιρία για το Eglwyswrw να σπάσει το ρεκόρ.

Πηγή: Daily Telegraph

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια