Σκάνδαλο στη Renault με τις εκπομπές ρύπων- Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της εταιρίας

Σκάνδαλο στη Renault με τις εκπομπές ρύπων- Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της εταιρίας Facebook Twitter
0
Σκάνδαλο στη Renault με τις εκπομπές ρύπων- Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της εταιρίας Facebook Twitter

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση εργατικού συνδικάτου ότι την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη έρευνα σε εγκαταστάσεις της εταιρίας που ενδεχομένως να συνδέεται με τις εκπομπές ρύπων.

Η μετοχή της Renault υποχωρούσε κατά 20%, καταγράφοντας την χειρότερη ημέρα της από τις 17 Νοεμβρίου του 1994, με περίπου 5 δισεκ. ευρώ να εξανεμίζονται από την κεφαλαιοποίησή της.

Την ίδια στιγμή, στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο υποχωρούν και οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών με τον δείκτη αυτοκινήτων και ανταλλακτικών STOXX 600 να καταγράφει πτώση κατά 5,9%, έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα, συνδικαλιστικές πηγές είπαν ότι οι γαλλικές αρχές για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF) πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνες σε πολλές εγκαταστάσεις της εταιρίας στην περιοχή του Παρισιού. «Αστυνομικοί του σώματος DGCCRF πραγματοποίησαν έφοδο σε διάφορες εγκαταστάσεις της Renault την περασμένη Πέμπτη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου CGT.

Οι «κλάδοι» που επηρεάζονται «υποδηλώνουν σαφώς» ότι αυτές οι έρευνες «σχετίζονται με τις συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», ανέφερε το συνδικάτο, το μεγαλύτερο του ομίλου.

Renault: Διεξάγονται έρευνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα παραποιημένο λογισμικό

 

Σκάνδαλο στη Renault με τις εκπομπές ρύπων- Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της εταιρίας Facebook Twitter

 

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές που ασχολούνται με υποθέσεις εξαπάτησης εξετάζουν τον τρόπο που η εταιρία χρησιμοποιεί την τεχνολογία εκπομπής ρύπων, διεξάγοντας έρευνα στα ανταλλακτικά και στις εργοστασιακές της μονάδες συμπληρωματικά αυτής που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση.

Η Renault είπε ότι οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν εντόπισαν «καμία ένδειξη συστήματος αναστολής (defeat device) στα οχήματα της Renault».

Πέρυσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε λογισμικό συστήματος αναστολής για να αποκρύψει το επίπεδο τοξικών εκπομπών από κάποια πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ, οδηγώντας στη διενέργεια ερευνών και σε άλλες χώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM