Η Τουρκία δεν απέσυρε τελικά τα στρατεύματα της από το Ιράκ

Η Τουρκία δεν απέσυρε τελικά τα στρατεύματα της από το Ιράκ Facebook Twitter
1

Εάν η Βαγδάτη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, αυτή θα πρέπει να στραφεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την απειλή του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών ότι το Ιράκ θα μπορούσε να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης αν η Άγκυρα δεν αποσύρει αμέσως τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε πως υπήρξε «έλλειψη επικοινωνίας» όσον αφορά την αποστολή των στρατευμάτων και ανέφερε πως η Άγκυρα σέβεται στην εδαφική κυριαρχία του Ιράκ, επισημαίνοντας όμως πως η Βαγδάτη δεν έχει τον έλεγχο του ενός τρίτου των εδαφών της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τίμησε τη δέσμευσή της να αποσύρει τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ για την-κατά την Άγκυρα- εκπαίδευση σουνιτών παραστρατιωτικών ώστε να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM