Και άλλη αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ - 99 νεκροί από την 1η Οκτωβρίου

Και άλλη αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ - 99 νεκροί από την 1η Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Ισραηλινός μεθοριακός φρουρός τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο συνοριακός φρουρός διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από άλλους μεθοριακούς φρουρούς που άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Από την 1η Οκτωβρίου, 99 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, 17 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός, ένας πολίτης της Ερυθραίας και οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.


Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε και τρίτο παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό μέσα σε ένα μήνα στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.


Οι στρατιωτικές δυνάμεις "κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού Dream που μετέδιδε εκπομπές που προωθούσαν και υποκινούσαν στην τρομοκρατία εναντίον πολιτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Δύο παλαιστινιακοί ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Χεβρώνα, με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία, έκλεισαν τον Νοέμβριο από τον ισραηλινό στρατό.


Δύο ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας στη Χεβρώνα και ένας στη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν χθες ότι ο ισραηλινός στρατός απειλεί να τους κλείσει με την κατηγορία της "υποκίνησης στη βία".


Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε την Πέμπτη το κλείσιμο της δημόσιας παλαιστινιακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με την κατηγορία της "υποκίνησης στη βία". Τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν σχεδόν 90 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και 18 τηλεοπτικά δίκτυα.


Τα περισσότερα από τα μέσα αυτά μεταδίδουν από την 1η Οκτωβρίου, συχνά απευθείας, τις συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων νεαρών που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και πατριωτικά εμβατήρια ανάμεσα στα δελτία ειδήσεων, τα οποία αναφέρονται στις επιθέσεις και στους νεκρούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.


Η περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι το επίκεντρο της βίας που πλήττει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την 1η Οκτωβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM
Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM