Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter
0

Ρίγη στον κόσμο των audiophiles, δηλαδή των φανατικών της αναπαραγωγής ήχου που προσεγγίζει την τελειότητα, προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων ακουστικών της σεράς Orpheus, της ιστορικής, Γερμανικής μάρκας προϊόντων ήχου Sennheiser.

Τα νέα ακουστικά Orpheus, συνεχίζουν την hi-fidelity παράδοση του μοντέλου Orpheus HE90, που κατασκέυασαν οι μηχανικοί της Sennheiser πριν από 25 χρόνια, απαντώντας στην παραγγελία της εταιρείας για τη δημιουργία των τελειότερων ακουστικών που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Τότε, οι μηχανικοί δημιούργησαν 300 μόνο κομμάτια, με τιμή τεμαχίου τα 16.000 δολάρια, τα οποία αποτέλεσαν το αντικείμενο πόθου κάθε φανατικού του ήχου υψηλής πιστότητας.

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter

Τα καινούρια Orpheus, που παρουσίασε μόλις η Sennheiser, χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστούν, με τα υψηλότερα standards, εφαρμόζοντας το διάσημο ηλεκτροστατικό design βάσει του οποίου έχει εγκατασταθεί σε κάθε ακουστικό ένας μικροσκοπικός ενισχυτής Cool Class A MOS-FET, ενώ για να εξασφαλίστεί ο εκμηδενισμός κάθε ήχου που προκαλείται από τις επαφές των κυκλωμάτων, έχουν χρησιμοποιηθεί πολύτιμα μέταλλα. Ο ήχος φτάνει στα ακουστικά περνώντας από 8 συνολικά επεξεργαστές σήματος DAC, που εξασφαλίζουν την ευρύτερη απόκριση συχνοτήτων (8Hz έως 100KHz) που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του ανθρώπινου αυτιού.

Orpheus: Η αναγέννηση των hi-end ακουστικών της Sennheiser Facebook Twitter

Τέλος, ένα μικρό θαύμα της μηχανικής αποτελεί και η βάση των ακουστικών από μάρμαρο, η οποία εκτός από τις λυχνίες του ενισχυτή, φιλοξενεί και σειρά από ποτενσιόμετρα τα οποία προεκτείνονται με μηχανισμό όταν ενεργοποιείται η βάση.

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω, έχουν και το ανάλογo τίμημα, που στην περίπτωση των Orpheus, αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 55.000 δολαρίων, ενώ η επίσημη κυκλοφορία τους έχει οριστεί για το 2016.

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM