Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του ενός παιδιού και η Disney το καταχαίρεται

Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του ενός παιδιού και η Disney το καταχαίρεται Facebook Twitter
0

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε χθες μια ιστορικής σημασίας χαλάρωση στην πολιτική ελέγχου των γεννήσεων, που επιτρέπει πλέον σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά.

Μια ανάσα πριν από την έναρξη της λειτουργίας του πάρκου Disneyland στη Σαγκάη κι ενώ οι μετοχές επιχειρήσεων με βρεφικά είδη ανθούν στο χρηματιστήριο, η Disney έκανε μία από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις για το ζήτημα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός.

«Η απόφαση έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Αναμφισβήτητα, τα παιδιά είναι κάτι καλό για την Disney. Η Κίνα είναι εξαιρετική αγορά (για την Disney), είτε προχωρεί σε αλλαγές στην πολιτική των γεννήσεων, είτε όχι. Λατρεύουμε τα παιδιά, φυσικά, αλλά αγαπάμε και όλο τον κόσμο» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Ρόμπερτ Αϊγκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σαγκάη.

Η κατασκευή της Disneyland στη χώρα, που έχει κοστίσει περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αρχίσει το 2011 και το άνοιγμα του πάρκου που αρχικά είχε προγραμματιστεί για φέτος, αλλά μεταφέρθηκε τελικά για το 2016 Πρόκειται το πρώτο πάρκο της Disney στην ηπειρωτική Κίνα, όπου η επιχείρηση ευελπιστεί να προσελκύσει μια ευημερούσα μεσαία τάξη.

Η Disney έχει ήδη ανοίξει ένα τεράστιο κατάστημα στη Σανγκάη και συνεργάζεται με τον όμιλο ένδυσης Fast Retailing (φίρμα Uniqlo) για να προτείνει μια ειδική σειρά ενδυμάτων. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές επιδοκιμάζουν στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σεντζέν τις αξίες των κινεζικών εταιριών με βρεφικά είδη και τρόφιμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM