Φίλης: Πιστεύω ότι θα βρούμε τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή για να μην εφαρμοστεί το 23% στην εκπαίδευση

Φίλης: Πιστεύω ότι θα βρούμε τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή για να μην εφαρμοστεί το 23% στην εκπαίδευση Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και στο αν τελικά θα επιβληθεί ή όχι αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης σε συνέντευξη του σήμερα στον Αντ1.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι "πράγματι η μεγαλύτερη κατηγορία σε αυτό που ονομάζουμε ιδιωτική παιδεία είναι υπηρεσίες που δεν παρέχει το δημόσιο σχολείο και που θα έπρεπε και συνεπώς είναι αναγκασμένοι οι γονείς να προσφεύγουν στο φροντιστήριο».

Όπως τόνισε «πρέπει να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις και δεν μπορεί να επιβαρύνεται φορολογικά και μάλιστα με 23%».

Μίλησε επίσης για πολλές κατηγορίες στην ιδιωτική εκπαίδευση ενώ τόνισε ότι δεν είναι σωστή η αντίληψη ότι τα παιδιά μορφώνονται καλύτερα στο ιδιωτικό σχολείο.

"Ο φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση στο σύνολό της απομακρύνει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Νομίζω δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να φορολογεί τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Κατά την γνώμη μου πρέπει να αναζητηθούν τρόποι εναλλακτικοί και πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν. Πιστεύω μέσα από το σύστημα της πάταξης της φοροδιαφυγής μπορούν να βρεθούν πολλά χρήματα, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τα δημοσιονομικά ισοδύναμα" είπε επίσης.

"Κατά την γνώμη μου πρέπει να μην εφαρμοστεί ο φόρος και να αναζητήσουμε τάχιστα τα ισοδύναμα" κατέληξε ο κ. Φίλης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM