100 χιλιάδες κόσμου στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της λιτότητας

100 χιλιάδες κόσμου στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της λιτότητας Facebook Twitter
Φωτό: Yves Herman / Reuters
1

Περίπου ογδόντα με 100  χιλιάδες υπολογίζονται οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.

Σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη βελγική πρωτεύουσα, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πλακάτ όπου εικονίζονταν πιάτα γεμάτα με ψίχουλα, ενώ παρόμοιο με τις εικόνες ήταν και το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης: "Για μας τίποτα, μόνο ψίχουλα".

Λόγω των σημερινών απεργιών έμειναν κλειστά πολλά σχολεία, ακινητοποιήθηκαν τα ΜΜΜ ενώ δεν λειτούργησαν και δημόσιες υπηρεσίες. Το κρατικό κανάλι έκανε πριν από λίγο λόγο και για μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ απεργών και δυνάμεων ασφαλείας.

 


 


 

Τα συνδικάτα ζητούν βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και επιδόματα, προγραμματισμό θέσεων εργασίας για τις ευάλωτες ομάδες, και τη μετατόπιση του φορολογικού βάρους προς τα άτομα με μεγάλο πλούτου και στα εισοδήματα από επενδύσεις.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον ΦΠΑ στο ρεύμα στο 21% από 6% αλλά και τους φόρους σε καπνό, αλκοόλ και αναψυκτικά αναζητώντας 700 εκατομμύρια επιπλέον για τα κρατικά ταμεία το 2016.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM