12 νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Κυανή Ακτή χθες τη νύχτα

12 νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Κυανή Ακτή χθες τη νύχτα Facebook Twitter
0

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν το Σάββατο το βράδυ την Κυανή Ακτή, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ωστόσο αυτός είναι ακόμη προσωρινός απολογισμός της καταστροφής που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.


Δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.


Συνολικά 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στην περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο σύνολο των πληγεισών περιοχών.


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ, ενώ αργότερα τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ένας ακόμη κοντά σε έναν χώρο στάθμευσης στις Κάννες.
Οι αρχές τόνισαν ότι αυτός «ο απολογισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο οριστικός, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών πρόσβασης» στις περιοχές που έχουν πληγεί.

«Ορισμένα οχήματα παρασύρθηκαν ως μέσα στη θάλασσα», περιέγραψε ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λισνάρ. Το νερό έφθασε ως τη μέση οχημάτων σε ορισμένες περιοχές, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας.
Περίπου 12 τρένα ακινητοποιήθηκαν στους σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία, με εκατοντάδες επιβάτες, σύμφωνα με τον όμιλο SNCF.


Το δευτερεύον οδικό δίκτυο ήταν ακόμη αδιάβατο σε πολλά σημεία περί τις 03:30 [04:30 ώρα Ελλάδας], ενώ τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A8 είναι πλημμυρισμένο.


Στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και κατέλυσαν προσωρινά στο τερματικό του αεροδρομίου της Νίκαιας.


Πολλά κάμπινγκ που πλημμύρισαν εκκενώνονταν περί την 01:30 τοπική ώρα [02:30 ώρα Ελλάδας].


Σύμφωνα με τη Météo France, τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο των καταιγίδων που σάρωσε τη νοτιοανατολική Γαλλία πέρασε γύρω στη 01:00 [02:00 ώρα Ελλάδας] και ο «πορτοκαλί συναγερμός» που είχε κηρυχθεί ήρθη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ