Συνελήφθη ζευγάρι που προσπάθησε να αγοράσει νεογέννητο βρέφος για 1.500 ευρώ

Συνελήφθη ζευγάρι που προσπάθησε να αγοράσει νεογέννητο βρέφος για 1.500 ευρώ Facebook Twitter
0

Ένα ανδρόγυνο συνελήφθη, στις Αχαρνές -άνδρας ελληνικής καταγωγής 45 ετών και μια 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας - για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ως συνεργοί και δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 23 ετών, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα.


Τον περασμένο Ιούνιο, το ανδρόγυνο εντόπισε στη Βουλγαρία 18χρονη έγκυο, υπήκοο Βουλγαρίας και συμφώνησε μαζί της να τους παραδώσει το βρέφος αμέσως μετά την γέννησή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.


Στις 20 Αυγούστου 2015, η 18χρονη, συνοδευόμενη από τους δύο συλληφθέντες, μετέβη σε μαιευτήριο της Αττικής, όπου και γέννησε, δηλώνοντας ως δικά της τα στοιχεία ταυτότητας της 38χρονης συλληφθείσας.


Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο συλληφθέντες πήγαν εκ νέου στο μαιευτήριο, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση γέννησης του νεογνού, ώστε στη συνέχεια να δηλωθεί η γέννησή του στο αρμόδιο ληξιαρχείο.

Για το σκοπό αυτό προσκόμισαν φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων των φερομένων ως γονέων, αλλά διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως μητέρα όπως εικονιζόταν στη φωτογραφία της ταυτότητας, δεν ταυτιζόταν με τη βιολογική μητέρα.


Ενημερώθηκε αμέσως το Τ.Α. Ιλίου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν οι συλληφθέντες, καθώς και το νεογέννητο βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η βιολογική μητέρα αναζητείται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Ελλάδα / Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis
LIFO NEWSROOM