Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας είναι αχάριστος. Τον υπερασπίστηκα στον Γιούνκερ, αν και δεν το πίστευα

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας είναι αχάριστος. Τον υπερασπίστηκα στον Γιούνκερ, αν και δεν το πίστευα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Για αχαριστία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, είπε πως ενώ ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη βοήθειά του ώστε να υπάρξει συμφωνία, μετά τον "κατήγγειλε".

"Ο Τσίπρας μου ζήτησε προσωπικά να βοηθήσω όταν ένιωσε απομονωμένος από τους Ευρωπαίους" σημείωσε κι αναφερόμενος ειδικότερα στις επαφές του με τον Γιούνκερ, αποκάλυψε ότι "Ο Γιούνκερ με ρώτησε αν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και του απάντησα θετικά, αν και δεν το πίστευα".

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε επίσης λόγο για καθοριστική συμβολή του "Ποταμιού" στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία. "Εμείς στηρίξαμε τη στροφή και τη νέα συμφωνία χωρίς να κοιτάμε το δικό μας όφελος. Ήταν καθοριστική η συμβολή μας", είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το μνημόνιο, τόνισε πως έχει πολλές αδυναμίες "γιατί έγινε άρπα κόλλα", και επιδέχεται βελτιώσεων σε θέματα όπως των αγροτών και των φόρων, αλλά όπως τόνισε, δεν είναι μία καταστροφική συμφωνία. Χαρακτήρισε το μνημόνιο ως "τον τελευταίο οδικό χάρτη" και διευκρίνισε πως εάν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Ερωτηθείς δε εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως "μπαίνοντας στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι ικανός να συνεργαστώ και με τον διάβολο αν αυτό είναι καλό για τη χώρα" και χαρακτήρισε ως "ύβρι", τις θέσεις του πρωθυπουργού για τις συνεργασίες, όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του συνέντευξη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Και εσείς κε Θεοδωράκη , τη "βοήθεια" τη δώσατε για το καλό της χώρας, για το καλό του Τσίπρα , για το καλό το δικό σας , για το καλό το δικό μας , για όλα αυτά μαζί ή για τίποτα από όλα αυτά;ΣΣ: Όταν ζητάς μια οποιαδήποτε συμφωνία τα περιθώρια εκ των υστέρων διαμαρτυρίας και καταγγελίας δεν είναι κάπως περιορισμένα;